Rogaliki z nadzieniem czekoladowym oraz porzeczkowym.
1. Prostota tego przepisu polega na składnikach. Potrzebujemy jedynie ciasta francuskiego, ja kupiłam je w biedronce, gotowe, ale osobiście uważam, że powinnam wziąć 2 rolki. Drugim składnikiem jest nadzienie, w moim przypadku jest to krem czekoladowy oraz dżem porzeczkowy.
2. Ciasto dzielimy tak aby jak najłatwiej było je zawinąć. Ja osobiście podzieliłam je na trójkąty a następnie delikatnie nacięłam ich końcówki.
3. Nałożyłam nadzienie i zaczęłam zwijać ! :)
4. Do szklanki wbijamy 1 jajko + odrobinę mleka. Roztrzepujemy dokładnie miksturę i smarujemy nią rogaliki.
1. Prostota tego przepisu polega na składnikach. Potrzebujemy jedynie ciasta francuskiego, ja kupiłam je w biedronce, gotowe, ale osobiście uważam, że powinnam wziąć 2 rolki. Drugim składnikiem jest nadzienie, w moim przypadku jest to krem czekoladowy oraz dżem porzeczkowy.
2. Ciasto dzielimy tak aby jak najłatwiej było je zawinąć. Ja osobiście podzieliłam je na trójkąty a następnie delikatnie nacięłam ich końcówki.
3. Nałożyłam nadzienie i zaczęłam zwijać ! :)
4. Do szklanki wbijamy 1 jajko + odrobinę mleka. Roztrzepujemy dokładnie miksturę i smarujemy nią rogaliki.
5. Wykładamy je na blachę i do piekarnika!
6. Rogaliki pieczemy ok. 20 minut w 200 stopniach.
Stopień trudności: łatwizna
Czas przygotowania: 25 minut
Efekt: Łatwe, proste i smaczne. Ciasto francuskie super chrupiące. Nadzienie możemy zmieniać według swoich upodobań. Jedynym moim błędem był sposób zwijania :) Wyszły bardzo malutkie :)
6. Rogaliki pieczemy ok. 20 minut w 200 stopniach.
Stopień trudności: łatwizna
Czas przygotowania: 25 minut
Efekt: Łatwe, proste i smaczne. Ciasto francuskie super chrupiące. Nadzienie możemy zmieniać według swoich upodobań. Jedynym moim błędem był sposób zwijania :) Wyszły bardzo malutkie :)
Smacznego!
N.
robiłam takie z nutellą... <3
OdpowiedzUsuńja dodałam krem czekoladowy z biedronki, bo nutelli nie było pod ręką:) ale smak myślę, że taki sam :)
Usuń